Help, door Corona ben ik mijn structuur in eten kwijt
“Coronakilo ’s”
Hét eetwoord van het jaar 2020. Hoe gaan we dat dit jaar anders doen?
Het bureau Foodservice Watcher heeft “Coronakilo ’s” uitgeroepen tot het eetwoord van het jaar. Het woord dook op tijdens de eerste lockdown in ons land. Coronakilo’s, herken je dat?
Dat je broeken wat strakker zitten of dat je de neiging hebt om steeds naar comfortabele stretchbroeken te grijpen? Tijd om deze opkruipende kilo’s te lijf te gaan, maar hoe komen we nou eigenlijk van die coronakilo ’s af?
Wat is er misgegaan?
In maart veranderde alles. Nederland ging in een intelligente lockdown, iets wat we nog niet eerder mee hadden gemaakt. Het is een rare en onzekere tijd waar we met zijn allen in zitten. Misschien voel je je gestrest, ervaar je spanning, of zit je gewoon minder lekker in je vel? Stress kan er voor zorgen dat je minder eet, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Het kan ook zijn dat je om spanning te verminderen juist meer gaat eten.
In de praktijk zie ik dat veel mensen het tijdens de lockdown wat minder nauw nemen met hun standaard eetpatroon. Ook ik betrap mijzelf hier op. Omdat ik meer thuis ben, heb ik vaker de neiging om de keukenkastjes open te trekken op zoek naar wat lekkers of om uitgebreid te bakken. In deze tijden maak je het graag gezellig in huis. Ik hoor dit ook veel terug bij onze cliënten. We eten meer, omdat we vinden dat we dat verdienen na een lange dag thuis, uit verveling, om het gezellig te maken of omdat snacken nou eenmaal bij Netflix hoort en we meer Netflixen dan ooit. Kortom, we zijn de structuur kwijt en hebben ook enorme behoefte aan comfort food en gezelligheid.
Hoe kom je weer van die opkruipende kilo’s af?
Hoe breng je de structuur en de gezelligheid terug in huis?
8 tips om dit waar te maken!
-
Begin de dag met een goed ontbijt! Neem de tijd, want rustig eten zorgt voor een verzadigend gevoel, waardoor je minder snel trek zult hebben.
-
Drink voldoende water door de dag heen. Het liefst minimaal 2 liter. Dit zorgt voor de opname van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen en kan hoofdpijn voorkomen!
-
Plan jouw lunch en avondmaaltijd. Probeer 3 vaste eetmomenten voor jezelf in te bouwen. Op deze manier houd je structuur in jouw dag én in jouw eetpatroon.
-
Bedenk vooraf je tussendoortjes. Kies voor 2 tussendoortjes. Denk hierbij aan yoghurt, fruit, noten, rauwkost met humus dip, een gekookt eitje of zelfgebakken bananenbrood. Varieer zoveel mogelijk, maak het leuk voor jezelf.
-
Probeer van alcohol een uitzondering te maken! Bijvoorbeeld alleen in het weekend, maximaal 3 glazen per week of kies voor alcoholvrij bier.
-
Cliché maar waar: haal niet te veel ongezonde tussendoortjes in huis. Ga met voorbedachte rade naar de supermarkt of maak zelf jouw eigen lekkere tussendoortjes. Om je hierbij te helpen hebben we het e-book gemaakt, download deze nu, zodat je direct aan de slag kan hiermee!
-
Zorg ervoor dat je ondanks dat de sportscholen gesloten zijn en er momenteel weinig te beleven is, je toch aan je dagelijkse beweging komt. Kom zeker 30 minuten per dag in de benen, spreek met een vriendin af om te gaan wandelen. Je zult zien dat je zo lekker kan bijkletsen en voor je het weet een uurtje verder bent.
-
Gezond kan ook gezellig zijn! Wij hebben speciaal voor jou een leuk receptenboekje gemaakt met gezonde én makkelijke gerechten. Simpel om te maken als tussendoortje voor de hele week of als gezellige borrelhap bij de tv of je favoriete bordspel!
Gratis eBook recepten
Ben je op zoek naar recepten die niet al teveel calorieën en koolhydraten bevatten? Dan helpen wij je op weg hierin. Download nu gratis dit receptenboek.
Met dit receptenboek in de hand heb je inspiratie voor lekkere en gezonde maaltijden en tussendoortjes.