Ingrediënten
- 300 g biefstuk, op kamertemperatuur
- 1 el olijfolie
- 1 limoen, uitgeperst
- 1-2 eetlepels agave siroop
- 1 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 rode peper, schoongemaakt
- 200 gram peultjes
- 1 komkommer in dunne plakjes
- 1 paprika in blokjes
- 15 gram koriander, alleen de blaadjes
- 60 gram (gezouten) pinda’s
Bereidingswijze
- Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 3-4 minuten medium. Keer halverwege. Laat 5-10 min. rusten in een oven op 60 graden in aluminiumfolie gewikkeld.
- Nu gaan we de dressing maken. Meng hiervoor het sap van de limoen, de agave siroop, de vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd vervolgens de rode peper in reepjes en roer door de dressing.
- Kook de peultjes 2 minuten in het kokende water of stoom ze 4-5 min. Spoel de peultjes na het garen af met koud water.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in dunne plakken.
- Maak ook de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
- Snijd de blaadjes van het bosjes koriander en voeg dit ook toe.
- Meng de komkommer, paprika, peultjes en koriander in een schaal en schenk er een 1-2 eetlepels agave siroop overheen. Hussel het geheel.
- Haal de biefstuk uit de oven en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor.
- Verdeel het gerecht over twee borden en bestrooi het gerecht met de pinda’s.
Thaise biefstuksalade, een heerlijke salade. Lekker licht en zeer smakelijk. En door de kruiden ook lekker pittig, maar niet te pittig.
Past ook nog eens zeer goed bij een koolhydraatarm programma. Heel makkelijk te bereiden. Dus koolhydraatarm en een slank recept.
Je kunt er altijd wat volkoren brood bij serveren, als je wilt. Maar dit hoeft echt niet. Het gerecht is zeker geschikt als een hoofdmaaltijd.