Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 paprika’s (een gele, groene en oranje)
  • 1 courgette
  • 100 gr sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ blik gepelde tomaten
  • zout en peper
  • 3 eetl fijngehakte peterselie
  • 150 gr geraspte belegen kaas 20+

Bereidingswijze
  1. Snipper de gepelde uien. Maak alle paprika’s schoon.
  2. Snijd het kapje van de paprika’s, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika’s in reepjes.
  3. Verwijder de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik.
  4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
  5. Pel de knoflookteentjes.
  6. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig.
  7. Voeg de repen paprika, de courgetteplakjes, sperziebonen en tomaten inclusief het vocht uit blik en de knoflook uit de knijper toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  9. Voeg ongeveer een kwart liter water toe. Breng alles aan de kook.
  10. Temper vervolgens de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10 minuten.
  11. Roer de peterselie door de groenten. Schep de groenten in een vuurvaste schaal. Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
  12. Zet schaal met de gestoofde en gegratineerde groenten op tafel zodra de kaas is gesmolten.

Bevat per eenpersoonsportie:

Energie: 310 kcal
Vet: 22 gr
Eiwit: 13 gr
Koolhydraten: 15 gr

Gestoofde en gegratineerde groenten, een lekker bijgerecht voor 4 personen. Dit gerecht zit boordevol groenten en bevat daarom veel vezels. Ook is het koolhydraatarm. En past daarom goed bij een programma als je wilt afvallen door je inname van koolhydraten te beperken.

Door de kleurige groenten is dit gerecht een fleurig feestje om naar te kijken en om te eten. Dus een zeer smaakvol recept.

Je kunt hier allerlei soorten van bijgerechten bij doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een puree van knolselderij puree, of een koolhydraatarme nasi?

Gestoofde en gegratineerde groenten