Ingrediënten
- zwarte en witte peperkorrels
- kruidnagel
- kaneel
- zwart en wit komijnzaad
- zwart, bruin en groene kardemompeulen
- 265 gram linzen uit blik
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 3 stengels bleekselderij, dun gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Garam Masala
- hand vol koriander
Bereidingswijze
- Maak even de keuze of je het met koude linzen of warme linzen wilt eten. Het kan allebei. De linzen zijn in de fabriek al voorgekookt en je kunt ze dus prima koud eten. Als je trek hebt in iets warms, kun je ze ook in hun eigen vocht voorzichtig verwarmen. Niet laten koken.
- Snijd de bleekselderij eerst in de lengte door midden. Snijd erna de repen in dunne plakjes. Doe deze in een grote kom. Halveer vervolgens de cherrytomaatjes. Doe die bij de bleekselderij. Pel een teentje knoflook en hak deze goed fijn. Doe die bij de bleekselderij en de cherrytomaatjes.
Strooi de theelepel Garam Masala over het gerecht. - Hak de koriander fijn en doe deze bij de rest. Hussel het geheel nu goed door elkaar zodat de Garam Masala ook mooi door het gehele gerecht verspreid wordt.
- Doe er als laatste de koude of warme linzen bij en hussel het geheel nog eens goed.
Deze linzenschotel is een heerlijk snel en goed vullend gerecht. Een heerlijke gezonde en koolhydraatarme keuze voor de lunch of het avond eten, zowel warm als koud te eten.
Linzen zijn een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. Linzen hebben veel warmte nodig, zodat in Nederland dit gewas meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt.
De kruiden in dit gerecht is een mengsel genaamd Garam Masala. Het is een mengsel van een aantal verschillende kruiden. Mocht je het niet in huis hebben dan kun je het vervangen door iets anders. Of bijvoorbeeld alleen wat peper, kaneel en komijnzaad. Dat kom je al aardig in de buurt.
Nog meer recepten met linzen? Probeer dan eens de tarbotfilet met rode linzen en broccoli.