Ingrediënten
Beslag
- 100 gr amandelmeel
- 5 gr kokosmeel
- 75 gr kokosolie gesmolten of boter
- 2 el speculaas kruiden
- Snuf zout
- 1 tl zuiveringszout
- 2 eieren
- 40 gr sukrin+ of 80 gr kokosbloesemsuiker of 80 gr palmsuiker
- 20 blanke amandelen
Amandelspijs
- 100 gr amandelmeel
- 3 el honing
- 1 eiwit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak eerst de spijs: Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een houten lepel goed door elkaar tot je de structuur van spijs hebt. Zet even in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
- Dan nu het beslag: Meng in een kom de melen met het zout en de speculaaskruiden. Roer goed door elkaar met een garde totdat er geen klontjes meer zijn. Meng in een ander kommetje de gesmolten kokosolie met de suiker en eieren. Voeg nat en droog samen en doe het zuiveringszout erbij. Schep goed door elkaar.
- Schep met een thee- of koffielepeltje een laagje beslag in de mini muffin vormpjes. Doe met zo’n zelfde lepeltje een laagje spijs erop en sluit af met weer een laagje beslag. Druk er een amandel in. Je hebt genoeg spijs dus je kan zelf bepalen hoeveel je in de kleine muffin wilt stoppen. Hoe meer hoe zoeter het wordt natuurlijk.
- Zet de vorm in de oven en bak zo’n 11 – 13 minuten. Hou het in de gaten, want een minuut te lang kan al betekenen dat ze te droog worden. Als je er zachtjes met je vinger op drukt moeten ze lichtjes terugveren, dan zijn ze goed.
- Laat de speculaas volledig afkoelen op een rekje nadat je ze uit de vorm hebt gehaald.
Tip
Wil je de gevuld speculaas lang vers houden, bewaar ze dan in een afgesloten doos bewaren.