Ingrediënten
- groot blik (400 gr) kikkererwten
- 1 spaanse peper*
- 1 el ras el hanout*
- tl gemalen koriander*
- grof zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden
- Laat de kikkererwten heel goed uitlekken droog ze op de bakpapier bekleedde bakplaat
- Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes, vermeng met de kruiden. En vermeng het mengsel over kikkererwten
- Bestrooi ze tenslotte met grof zeezout naar smaak.
- Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de gekruide kikkererwten ongeveer 15 minuten.
- Schep ze om en laat ze vervolgens nog 10minuten in de oven om verder krokant te bakken
Tip
- Eventueel kan je deze 3 kruiden vervangen door cayennepeper
- Heerlijk als snack maar ook in salade of als krokante bite in een soep
- Eventueel kan je de geroosterde kikkererwten ook na het bakken bestrooien met geraspte kaas of fijngehakte kruiden.
Bevat per eenpersoonsportie
- Energie: 76 kcal
- Vet: 0,4 gr
- Eiwit: 5,3 gr
- Koolhydraten: 12,7 gr
Geroosterde kikkererwten, Krokante kikkererwten uit de oven met een licht pittig en kruidig laagje. Lekker als snack of over de salade of soep!
Kikkererwten behoren tot de peulvruchten en zijn daarom, net als linzen, bonen, erwten etc., rijk aan proteïne en vezels. Om die reden raadt ook het Voedingscentrum aan om vaker peulvruchten aan je menu toe te voegen.
Door hun hoge eiwitgehalte zijn kikkererwten niet alleen een hit voor veganisten en vegetariërs, maar ook in de fitnesswereld. Ze bevatten weinig vet en hebben een lage energiedichtheid. Dat betekent: Gezien de hoeveelheid bevatten ze gekookt maar weinig calorieën.