Ingrediënten

  • 2 gerookte kipfilets
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 stronkjes mini Romano (sla)
  • 2 avocado’s, zonder schil, zonder pit, in stukjes gesneden
  • 1 bakje kiemgroenten of tuinkers
  • kerstomaatjes
  • 3 eetlepels ongezouten pistachenoten
  • kervel
  • peterselie

Bereidingswijze
  1. Meng yoghurt, mosterd, honing en azijn tot een dressing.
  2. Verdeel sla, avocado’s, kiemgroenten en de tomaten over bordjes.
  3. Snijd de kip in dunne reepjes en schik ze over de groenten.
  4. Besprenkel de salade met gerookte kipfilet vervolgens met de dressing. En bestrooi met de noten en de verse kruiden.

Salade met gerookte kip, een héérlijke frisse salade. HMM! Zeer geschikt als je een keer licht wilt eten. En niet alleen lekker bij warm weer. En hij is zo makkelijk te maken.

Gerookte kip is een stuk kipfilet dat is gezouten en gerookt is en daarna gerookt in een speciale rookoven. Door het roken wordt de kip al gegaard en hoeft in warme gerechten slechts te worden verwarmd. Vooral door een salade, op brood, in een wrap of in een hartige taart is het een lekker stukje vlees.

Er zit 4,4 gram vet in 1 portie (100 gram) gerookte kipfilet, waarvan 1,5 gram verzadigd vet.
Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

salade met gerookte kip