Ingrediënten
- 2 uien
- 1-2 tenen knoflook
- 500 gr rundergehakt
- 100 gr tartaar
- 250 gr magere kwark
- 50 gr havermout
- 1 el mosterd
- 30 gr bieslook
- ½ tl gedroogde tijm
- Zout, peper
- 2 el olijfolie
- 1 ei
Bereidingswijze
- Snij de ui, knoflook en snipper ze.
- Doe beide vleessoorten, kwark, ei havermout en mosterd bij elkaar in een kom.
- Voeg fijngesneden tijm, bieslook en gesnipperde uien en knoflook toe.
- Kneed goed door met de hand.
- Voeg zout en peper toe.
- Vorm er met vochtige handen 10 gehaktballen van.
- Braad ze in een grote braadpan op een halfhoog vuur in 15-20 minuten bruin.
- Keer regelmatig, zodat ze gelijkmatig gebakken worden en een lekker korstje krijgen.
Tips
Neem kipgehakt, kalfs- of rundergehakt. Hiermee bespaar je zo’n 30-50 kcal minder. Ook zou je ze in de oven kunnen grillen in plaats van te braden, dat maakt ze nog magerder en super makkelijk te bereiden.
Gehaktballetjes, een lekker klassiek gerecht. Omdat we wel eens wat anders willen, hebben we aan dit recept een slanke twist gegeven, zodat ze boordevol eiwitten en vezels zitten. Maar toch ook koolhydraatarm en slank zijn. Hiermee bespaar je dus op de inname van je dagelijkse totaal aan koolhydraten, vetten en calorieën, maar beknibbel je niet op de eiwitten.
De allerlekkerste gehaktballen komen altijd nog uit eigen keuken. Maak ze dus lekker zelf met dit makkelijke recept. Je zult zien dat ze niet alleen lekker sappig zijn, maar ook nog eens goed voor je gewicht. Zo zul je ervaren dat afvallen ook samen kan gaan met lekker eten.
En als je dan toch nog een sausje bij de gehaktballetjes wilt, kies van een van de koolhydraatarme sauzen. Hierin is genoeg keuze, en er zit vast een smaak bij die jij lekker vindt.
Serveer er lekker veel groente bij, dat maakt de maaltijd compleet. Wat dacht je van een spiraal groentetaart?