Ingrediënten
- 450 g. verse spinazie
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 200 gr gerookte kip in kleine blokjes
- 5 eieren
- 200 g. Hüttenkäse (of magere melk of half-half)
- 150 gr geraspte 20+ kaas
- Nootmuskaat
- Ui
- Knoflook
- eventueel: walnoten, bieslook of andere kruiden & veldsla voor een salade ernaast
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Versnipper de ui en snijde de knoflook fijn.
- Snijd de ui en puntpaprika’s in kleine blokjes.
- Verwarm olijfolie in de wok.
- Voeg de ui knoflook toe aan een hete wok.
- Als de ui glazig is voeg je de paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuutjes ondertussen kan je ook in een andere pan de spinazie roerbakken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
- Roer de 5 eieren in een grote kom samen met de Hüttenkäse, wat nootmuskaat, peper en zout. Voeg de gare paprika en spinazie toe aan het eiermengseltje.
- Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
Breng nog op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kruiden en zorg dat alles goed gelijkmatig verdeeld is in de mengkom.
Neem een ovenschaal en bedek deze met bakpapier. Giet vervolgens het eiermengsel in de ovenschaal met bakpapier - Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze met de bolle kant naar beneden (anders komt al het vocht op de korst waardoor deze niet zo krokant kan worden) op het eiermengsel.
- De bovenkant van de quiche die niet bedekt is met tomaatjes kan je vervolgens bedekken met wat geraspte magere kaas. Een heel klein beetje zorgt al voor een krokant korstje!
- Ongeveer een half uurtje in de oven.
- De slanke quiche zonder korst haal je nu uit de oven en snijd je in puntjes.
Bevat per eenpersoonsportie
- Energie:315 kcal
- Vet:14.5 gr
- Eiwit: 34 gr
- Koolhydraten: 9.5 gr
Slanke quiche zonder korst, een heerlijke quiche, maar dan zonder deegbodem. Dat maakt hem lekker slank, en toch erg lekker!!!
Wil je echter toch een quich met een bodem, maar vindt je het belangrijk dat je gerecht koolhyraatarm blijft? Dan hebben wij een recept voor een koolhydraatarme bodem voor je. Gemaakt van courgette.