Ingrediënten
- 120 gram radijsjes
- 300 gr biefstuk
- 200 gr babyspinazie
- 175 gr sojabonen
- 150 gr peen julienne
- 60 gr pittige kiemgroente
- 1 el Atsina Cress
- 70 gr taugé
- 8 gr koriander
- 5 el sojasaus
Bereidingswijze
- Bak de biefstuk ongeveer 7 minuten en snijd in reepjes.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Doe de babyspinazie, gesneden radijs, sojabonen en peen julienne in een schaal.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe als laatste de Aziatische salade op een diep bord en serveer.
Bevat per eenpersoonsportie
- Energie: 190 kcal
- Vet: 4 gr
- Eiwit: 27 gr
- Koolhydraten: 8 gr
Aziatische salade, een heerlijk pittige salade. Klaar in een handomdraai en om je vingers bij op te eten!
In dit recept wordt babyspinazie gebruikt. Deze spinazie wordt vroeg geoogst, de bladeren zijn dan ongeveer 1 tot 1 1/2 inch in diameter. Ze zijn dan nog jong en mals van smaak. Door zijn zachte smaak en textuur is deze groenten zeer geschikt om rauw te gebruiken in een groentesalade. Maar ze kan ook worden gekookt. Het wordt meestal voorgewassen verkocht en is klaar voor gebruik. De stengels zijn fijn genoeg dat ze niet hoeven te worden verwijderd.
Spinazie is één van de wijdst gebruikte groene bladgroenten. Het is inheems in Centraal-Azië, en vanaf daar is het verspreid over de hele wereld. Deze groente is een koude-weather gewas, bloeit het beste in de lente en de herfst. De groei van spinazie is zeer productief en heeft een meer subtiele, neutrale smaak dan de meeste groenten. Dit maakt het ongewoon veelzijdig en aanpasbaar aan elke keuken.
Bewaar verse Spinazie nooit in een dichte plastic zak in de koelkast. Door het vocht in de koelkast kan de verse spinazie snel minder worden. Bewaar bij voorkeur dus in een open zak, buiten de groentelade. Op deze manier is spinazie 2 dagen houdbaar in de koelkast.