Ingrediënten
Champignonsoep met pompoen en paddenstoelen, dat klinkt alles behalve als een klassiek gerecht. Door deze combinatie krijgt het een eigentijdse twist. Juist door de zoete smaak van de pompoen. Echt super lekker.
De champignonsoep van Coach Nutrition is gebruikt als basis ingredient. Dit maakt het een slank en koolhydraatarm recept.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht + grill.
- Snijd ¼ pompoen in grove stukken met schil en doe samen met een klein beetje citroenzeste, een paar druppeltjes olijfolie in een ovenschaal. Hussel alles door elkaar. Doe er een klein laagje water (2 eetlepels) bij en zet 15 minuten in de oven.
- Snijd de roze uien in dunne ringen en doe in een gietijzeren soeppan. Pak ook de paddenstoelen en scheur/pluk ze in grove stukken. Doe de paddenstoelen samen met verse rozemarijn in de pan erbij. Fruit de uien samen met wat citroenzeste en olijfolie aan. Bak ook de verschillende paddenstoelen mee.
- Pak een soeppan en doe hier 250 ml water in en breng aan de kook. Haal de geroosterde pompoen uit de oven en doe in de pan erbij.
- Mix met de soep met een staafmixer. Roer even en doe nu het champignonsoep zakje van Coach Nutrition erbij. Roer even en breng op smaak met zout & peper.
- Doe nu ⅓ van de gebakken paddenstoelen in de soep en roer even en knijp er nog wat verse citroensap over uit en roer nogmaals.
- Serveer deze champignonsoep in een soepkom, strooi er wat tuinkers en citroenzeste overheen.