Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 125 gram bruine amandelpasta
  • 60 gram kokosolie (ongeveer 1 el)
  • 2 el citroensap
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
  • snufje (Himalaya)zout
  • 100 gram gehakte walnoten voor de vulling

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven). Vet een cakeblik in met kokosolie.
  2. Meng de de bananen, eieren, amandelpasta, kokosolie en citroensap goed in een keukenmachine (met mixhaken).
  3. Kokosmeel even zeven en samen met kaneel, zout en bakpoeder toevoegen aan het beslag. Dit geheel goed mengen, zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
  4. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe aan het beslag en meng het geheel kort door elkaar.
  5. Doe het beslag in het cakeblik.
  6. Bak het bananenbrood in ongeveer 50-55 minuten.
  7. Goed in te vriezen, vooraf in plakjes snijden.

Bananenbrood, het is geen brood, maar ook geen cake. Dus je kunt het eten als lunch of een klein stukje als tussendoor. Glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij.

Bananen kunnen niet goed tegen kou. De koelkast is daarom geen goede plek om je bananen te bewaren. Buiten de koelkast zijn ze 3 tot 7 dagen goed te houden. Bananen produceren veel ethyleen. Deze stof bevordert de rijping. Andere soorten fruit zijn hier gevoelig voor en kunnen hierdoor sneller bederven als ze op dezelfde fruitschaal liggen.

De banaan bevat in vergelijking met ander fruit weinig vitamine C, maar veel voedingsvezelkalium en zetmeel. Van de populairste fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste. Bij het rijpen van de banaan wordt zetmeel omgezet in suikers. Een rijpere banaan smaakt daarom zoeter dan een groene banaan.

bananenbrood