Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 8 theelepels rijstwijn of sherry
  • 4 bosuitjes, fijngehakt + extra voor garnering
  • 4 theelepels rijstolie
  • 250 gram gerookte zalm
  • Koriandertakjes
  • Geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze
  1. Klop 2 eieren los met 2 th rijstwijn en 2 el bosui en voeg peper en zout toe.
  2. Verhit 1 tl olie in een kleien koekenpan op matig vuur, wentel de pan om de bodem en randen te bedekken met een laagje olie. Voeg het eiermengsel toe en bak 4-5 minuten of tot de onderkant een beetje gestold is. Bak nog 1-2 minuten terwijl je af en toe de randen terugduwt zodat vloeibaar ei van de bovenkant naar beneden kan lopen.
  3. Laat de omelet als de bovenkant gestold is op eenbord glijden en houdt warm.
  4. Herhaal met de rest van de eieren, rijstwijn, bosui en olie en bak nog 3 omeletten.
  5. Leg op elke omelet een kwart van de gerookte zalm en garneer met koriander, sesamzaad en extra bosui.

    Bevat per eenpersoonsportie:

  • Energie: 285 kcal
  • Vet 13 gr
  • Eiwit: 6.5 gr
  • Koolhydraten 3 gr

Bosui omelet met gerookte zalm, een koolhydraatarm recept. En super makkelijk te bereiden.

Gerookte zalm is een bereiding van zalm, meestal een filet die is uitgehard en warm of koud gerookt. Vanwege de matig hoge prijs wordt gerookte zalm als een delicatesse beschouwd.
Deze zalm kan heel goed koud gebruikt worden, daardoor past hij zeer goed in een buffet of bij een borrel.

Houd je niet van vis, vervang dan de zalm bijvoorbeeld door snippers gerookte kipfilet. Of varieer hier eens mee, zo heb je toch elke keer weer iets anders.

bosui omelet met gerookte zalm