Ingrediënten
- 250 gram geweekte dadels
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram cacao
- 100 gram geraspte rauwe courgette
- 2 eieren
- 200 gram kokosolie
- snufje zout
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
Benodigdheden topping
- 125 gram dadels
- 100 ml speltroom
- 50 gram cacao
- 75 gram kokosolie (ontgeurd)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Eerst ga je de brownie maken: smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender). Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe.
Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen. - Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
Zet de brownie 30 minuten in de oven - Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen
- Maak nu de topping klaar. Hak de dadels in een keukenmachine. Smelt de kokosolie in een pannetje.
Voeg de kokolie, speltroom, cacao toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine. Verdeel de chocolade fudge topping over de brownie. - Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Een lekkere, maar ook verantwoorde traktatie. Zo lekker, om je vingers bij op te eten.