Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 theelepel olie
  • 3 snack- of minikomkommers (ca. 300 gr.)
  • zout, cayennepeper
  • 2 theelepel pastis (anijsdrank, bijv. Ricard of Pastis)
  • 1 theelepel crème fraîche light
  • 1 takje dille

Bereidingswijze
  1. Maak de ui schoon, snipper en bak glazig (niet bruin) in de hete olie.
  2. Was de komkommers goed, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in blokjes; leg een beetje opzij om te garneren.
  3. Doe de rest met de bouillon en de gesmoorde uiten in een pan.
  4. Kook de soep met deksel op de pan 10 minuten, tot de komkommer zacht is. Pureer fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Laat nog eenmaal kort koken.
  5. Doe de hete soep in twee voorverwarmde soepkommen. Giet in elke portie een theelepel anijsdrank en voeg een halve theelepel crème fraîche toe. Garneer met sprietjes dille en dunne schijfjes komkommer.

Komkommersoep, lekker, koolhydraatarme soep. Met dit basisrecept voor komkommersoep maak je een heerlijke soep die lekker smaakt op een wat koudere dag in de zomer of herfst. Lekker fris van smaak, en in de zomer kan je deze soep koud eten, dan is hij heerlijk dorstlessend. Maar in de wat koudere dagen is hij verwarmd ook niet te versmaden.

Dit recept van komkommersoep laat zien dat je komkommer echt niet alleen als hoeft te eten.

Sommige supermarkten hebben 2e keuze groente. Dat zijn groenten die er op het eerste gezicht iets minder aantrekkelijk uitzien, bijvoorbeeld komkommers die krom zijn. Niks mis mee, en vaak stukken goedkoper. Je pureert de komkommer toch en qua smaak zal je het verschil niet merken.

Probeer trouwens ook eens ons recept van groene gazpacho. Ook een lekker verrassend, slank en koolhydraatarm recept.

komkommersoep