Ingrediënten

  • 80 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosmeel
  • 75 gram kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 10 druppels stevia

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix het geheel tot een egaal beslag. Belangrijk is dat het deeg niet te dun is, want dan vloeit het beslag uit. Is dat wel het geval, voeg dan wat meer meel toe. Is het beslag te dik, voeg dan nog wat kwark toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak met een ijsschep bolletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat. Uit dit recept kan je zo’n 4 oliebollen halen.
  • Bak de oliebollen zo’n 30 tot 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

  • 3 gram koolhydraten
  • 14 gram eiwitten
  • 15 gram vetten

Koolhydraatarme oliebol.

EHmm, een oliebol op zijn tijd is best lekker. Maar ‘gewone’ oliebollen kunnen soms best wel vet zijn en bevatten veel koolhydraten. Geen handige keuze als je je inname hierin wat wilt beperken.

Dus als je de voorkeur hebt voor een koolhydraatarme oliebol hebben wij een zeer geschikt recept voor je. Je gebruikt namelijk amandelmeel in plaats van tarwebloem. Amandelmeel bevat zeer veel vezels, dus dat is ook niet verkeerd. Daardoor bevat 1 oliebol slechts 3 gram koolhydraten en lekker veel eiwitten, namelijk 14 gram.
Daarnaast frituur je deze oliebol niet in het vet, maar bak je hem in de oven. Dat maakt hem een stuk minder vet en dan vooral de onverzadigde vetten mis je hierdoor.
Al met al dus zeker geen verkeerde keuze hierdoor.

Om die mooie ronde vorm te krijgen is het wel belangrijk dat het deeg de goede dikte heeft. Let hier dus goed op als je het beslag aan het maken bent. Dan komt het vast helemaal goed.

koolhydraatarme oliebol