Ingrediënten

  • 25 gr amandelmeel
  • 1/2 banaan in stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 1/2 tl cacao
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze
  1. Mix alle ingrediënten door elkaar met een vork of met een staafmixer.
  2. Giet in een mok en kook ongeveer 2 1⁄2 minuut in de magnetron. Wil je liever geen magnetron gebruiken? Plaats de mok dan 15 minuten in een oven op 180 °C.
  3. Garneer deze ontbijtcake met banaan eventeel met nog wat plakjes banaan en eventueel een beetje cacaopoeder.

Ontbijtcake met banaan. Een super snel ontbijtje. Maar als je dit recept als tussendoortje wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook. Dan noem je hem gewoon banaancake.

Banaan is een fruitsoort. Bananen bevatten niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezelkalium en zetmeel. Van de populaire fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste. Banaan staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf.
Bij het rijpen van de banaan wordt zetmeel omgezet in suikers. Een rijpere banaan smaakt daarom zoeter dan een groene banaan. Voor fruit gelden veel algemene gezondheidsvoordelen.

Bananen kunnen niet goed tegen kou. De koelkast is daarom geen goede plek om je bananen te bewaren. Buiten de koelkast zijn ze 3 tot 7 dagen goed te houden. Bananen produceren veel ethyleen. Deze stof bevordert de rijping. Andere soorten fruit zijn hier gevoelig voor en kunnen hierdoor sneller bederven als ze op dezelfde fruitschaal liggen.

ontbijtcake met banaan