Ingrediënten
- 1 kleine pompoem (ca 1 kilo)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 eetl. olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
- peper, zout en eventueel tabasco
- creme fraiche of verse geitenkaas
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig).
- Hak 2 teentjes knoflooken 1 ui fijn.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en 1 theelepel kerriepoeder. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.
- Voeg 1 liter water en 2 groentebouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer.
- Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco.
- Serveer met crème fraîche, of met verse geitenkaas.
Pompoensoep, een echte herfstklassieker. Lekker recept, koolhydraatarm en slank. En zo simpel te maken!!!
De meeste pompoenen hebben een ronde vorm en weegt meestal zo’n 2 kg. Dat is echt een lichtgewicht in vergelijking met andere pompoenvariëteiten. Naast het kleine formaat heeft het een zachte eetbare schil, waardoor het makkelijk is te bereiden. De smaak is mild en zoet. Dankzij zijn melige consistentie is deze pompoen perfect voor soepen, puree en risotto.
Als je een pompoen in zijn geheel in een voorverwarmde (200 °C) oven schuift en dan zo’n 15 minuten langzaam laat garen, wordt de schil zacht. Maar de binnenkant niet gaar. Hierdoor zal hij makkelijk te snijden zijn. Snijd nu de pompoen in stukken en haal de pitten er met een eetlepel uit. Hierdoor kan je de pompoen in zijn geheel, dus met schil en al gebruiken.