Ingrediënten
- 3 cm verse gember, geschild
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras, fijngehakt
- 2,5 eetlepels olijfolie
- 500 gram champignons, schoongemaakt
- ½ kopje zoete chili saus
- kopje ( Thaise) basilicumblaadjes
- sjalotje, fijngehakt
Bereidingswijze
- Hak de knoflook, gember en citroengras in een keukenmachine fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur.
- Roerbak het gembermengsel 15 seconden. Voeg nog een extra eetlepel olie toe.
- Voeg vervolgens de champignons en sjalotjes toe en roerbak deze zo’n 5 minuten mee.
- Giet de chilisaus toe en roerbak nog eens 3 minuten.
- Haal de roerbak chili champignons van het vuur en roer de basilicum door het gerecht.
Roerbak chili champignons, een lekker recept voor een koolhydraatarm bijgerecht. Dit gerecht is een beetje pittig door de toegevoegde chili . Als je daar niet van houdt, dan halveer je de aanbevolen hoeveelheid.
Lekker makkelijk te maken.
Bij dit gerecht kan je een koolhydraatarme nasi serveren. Hiermee maak je een complete maaltijd, die zeer goed past als je wilt afvallen.
Champignons bevatten lekker veel plantaardige eiwitten. Witte champignons kun je het beste zo vers mogelijk gebruiken. Bewaren kan in de koelkast en ze zijn dan 2 tot 3 dagen houdbaar. Het beste is om de champignons in de verpakking te laten waarin ze verpakt zijn. Als je ze los koopt, doe ze dan niet in een gesloten plastic zak.