Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 cm gember, geschild en fijngsneden
- 1 nit te grote rode peper, in dunne ringetjes
- 100 gr taugé
- 200 gr diepvrieserwtjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
- 6 dl groentebouillon
- 25 ml (lichte) sojasaus
- 1 el honing
- 1/2 bosje koriander, de blaadjes
- ½ bosje munt, de blaadjes in reepjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui met de paprika, gember, rode peper en knoflook.
- Voeg de honing toe, schep om en blus het geheel afmet de sojasaus en de bouillon.
- Breng de soep aan de kook, voeg de erwtjes toe en laat maximaal tien minuten koken.
- Verdeel 3/4e van de taugé en de gesneden lente-ui over vier diepe borden. Vul het bord met de groentesoep en garneer met de blaadjes koriander, munt en wat achtergehouden taugé.
Thaise maaltijdsoep, een maaltijdsoep is een rijk gevulde soep met flink wat groenten en vaak ook vlees of vis. Bij deze vegetarische maaltijdsoep spelen verse ingrediënten de hoofdrol. De kracht van deze soep is, dat de ingrediënten kort worden gebakken en gekookt. Zo blijven de groenten knapperig en de erwtjes fris van kleur. Voeg de taugé en verse kruiden als laatste (rauw) toe.