Ingrediënten
- 80 gram kokosmeel
- 55 gram amandelmeel
- 45 gram kokosolie
- 150 gram (ongezoete) appelmoes
- 35 gram rozijnen (kan vervangen worden door gesneden dadels of abrikozen)
- Geraspte schil van 1 sinaasappel (optioneel + 1/4 schil van een citroen)
- 5 eieren
- 1 tl. Appelazijn
- 1 tl. Citroensap
- 1 tl. Bakingsoda
- 1/2 tl. Zeezout
- 2 tl. kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
- Vervolgens meng alle droge ingrediënten met elkaar (met uitzondering van de topping producten) en met alle natte ingrediënten doe je hetzelfde.
- Meng dan de natte ingrediënten goed door de droge.
- Giet het in de cakeblik en druk dan (de topping) de grof gehakte amandelen en kokosrasp goed aan.
- Bak het vruchtenbrood af in ca 30 minuten, controleer tussentijds met een satéprikker. Let op dat het niet te droog wordt.
Topping
30 gram grof gehakte amandelen en 10 gram kokosrasp
Bevat per eenpersoonsportie
- Energie: 80 kcal
- Vet: 5,2 gr
- Koolhydraten: 3,3 gr
- Eiwitten: 2,3 gr
Vruchtenbrood, een lekker recept voor een koolhydraatarm brood. Lekker vol gedroogd fruit, waardoor het een zoetige smaak krijgt. Het is echt minder moeilijk te maken dan je denkt, en gegarandeerd succes.
Dit brood is lekker als je eens een keer iets extra’s wilt. Of je kan je het ook tijdens de kerstdagen als een kerststol eten, of tijdens de Pasen als paasbrood. Kortom, je kan er alle kanten mee uit.
Het wil nogal eens voorkomen dat de vruchtenvulling tijdens het bakken naar beneden zakt. Om dit te voorkomen kan je een speciaal poeder gebruiken, een speciaal vruchtenbroodverbeteraar. Dit poeder is een zeer krachtige verbeteraar voor alle soorten gevuld groot- en kleinbrood. Zelfs bij producten met een zeer rijke vruchtenvulling garandeert deze verbeteraar een goede deegtolerantie en een mooi volume. Dit poeder staat bovendien borg voor een fijne wollige kruimstructuur, een dagenlange vershouding en een frisse smaak en kruimkleur.