Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Zout en peper naar smaak
  • eetlepels olijfolie

Dressing

  • ½ kopje Griekse yoghurt
  •  1 eetlepel Dijon mosterd
  •  1 eetlepel honing
  •  2 eetlepels dille, fijngesneden
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  1 teentje knoflook, geperst
  •  Sap van ½ citroen
  •  ½ rode ui, in blokjes gesneden
  •  3 stengels bleekselderij, in blokjes
  •  3 hardgekookte en gehakte eieren

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snij bloemkool in kleine roosjes. Leg de bloemkool op een bakplaat en breng het op smaak met zout, peper en olijfolie.
  3. Schuif in de oven en laat gedurende 25 minuten bakken tot het licht bruin en een beetje knapperig is.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en zet dit even aan de kant.
  5. Haal de bloemkool uit de oven zodra deze klaar is en laat het iets afkoelen voordat je de dressing erover doet.
  6. Garneer voor het serveren deze warme bloemkoolsalade met versgehakte dille.

Warme bloemkoolsalade, dat is weer eens wat anders dan de traditionele bloemkool. Deze werd vaak geserveerd met zo’n ouderwets kaassausje. Dit recept van warmebloemkoolsalade is lekker fris en verrassend.  Kan je ook lekker van meëeten als je wilt afvallen op een koolhydraatarme wijze.

Verse bloemkool in de koelkast is zeker drie dagen houdbaar, en als je het loof om de kool laat dan blijft de bloemkool tot een week goed. Gekookte bloemkool bederft snel. Een dag of twee in de koelkast is de maximale houdbaarheid. Verse bloemkool bewaren in de diepvries is ook een optie.

Bloemkool leent zich trouwens ook prima om te gebruiken als een mooi alternatief voor rijst. Klik verder als je recept wilt lezen?