Zelfgemaakte tomatensaus

Zelfgemaakte tomatensaus is heel makkelijk te bereiden én superlekker. 🍅 In kant en klare sauzen zit vaak vaak veel toegevoegd zout en suiker. Maak je de saus zelf? Dan bepaal jij zelf wat er in gaat! En je kunt hem helemaal afstemmen op jouw smaak. 👨‍🍳 Deze variant is een van onze favorieten. Wat is jouw geheime ingrediënt voor de ultieme zelfgemaakte tomatensaus?

Zelfgemaakte tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 6 tomaten
  • laurierblad
  • olijfolie
  • selderij
  • zout en peper

Bereidingswijze
  1. Pel de ui en de knoflook en snijd klein.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd in reepjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Fruit de ui, knoflook en  bleekselderij in hete olie.
  5. Voeg de tomaten en de kruiden toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  6. Verwijder het laurierblad.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pureer de saus met een staafmixer en maak op smaak met peper en selderij.